Akcija 20% popusta na set kvačila s zamašnjakom Nazovite za više detalja i zakažite svoju uslugu danas!
Posted In: Održavanje vozila

Klima uređaj u automobilu mora biti redovito održavan kako bi funkcionirao ispravno i osigurao udobnost putnika. Slijede neki koraci za održavanje klime uređaja u automobilu:

  1. Redovito čišćenje filtra za zrak: Filter za zrak u klima uređaju treba se redovito čistiti kako bi se osiguralo da hladni zrak koji dolazi u automobil bude čist. Prašina, prašina i druge nečistoće koje se nakupljaju u filtru mogu uzrokovati probleme s funkcijom klime i čak utjecati na zdravlje putnika.
  2. Provjera funkcije odvodnje vlage: Voda koja se stvara tijekom rada klime treba biti pravilno odvodena kako ne bi došlo do curenja. Ako voda ne odlazi na pravilan način, to može dovesti do kvarova u klima uređaju i curenja.
  3. Kontrola razine freona: Freon je hladnički sredstvo koje se koristi u klima uređajima. Potrebno je redovito provjeravati razinu freona u sistemu kako bi se osiguralo da je sistem funkcionalan. Ako je razina freona niska, potrebno ju je popuniti do odgovarajuće razine.
  4. Redoviti pregledi: Klima uređaj u automobilu bi se trebao redovito pregledavati od strane stručnjaka kako bi se osiguralo da radi pravilno. Pregled bi trebao uključivati provjeru funkcije svih komponenti, kao što su kompresor, ventilator, cijevi i spojevi.
  5. Održavanje ventilatora: Ventilator klime u automobilu treba se redovito čistiti i provjeravati kako bi se osiguralo da radi ispravno. Ako ventilator ne radi pravilno, to može dovesti do poteškoća s funkcijom klime u automobilu.
  6. Korištenje odgovarajućih sredstava za čišćenje: Kada čistite klima uređaj u automobilu, važno je koristiti odgovarajuća sredstva za čišćenje kako ne bi oštetili komponente. Stručnjaci preporučuju upotrebu sredstava za čišćenje klime koje su namijenjene za upotrebu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam možemo pomoći ?