Akcija 20% popusta na set kvačila s zamašnjakom Nazovite za više detalja i zakažite svoju uslugu danas!
Posted In: Savjeti za vozače

DPF (Diesel Particulate Filter) filter je uređaj koji se nalazi u modernim dizelskim vozilima i služi za filtriranje čestica prašine, ulja i drugih onečišćujućih tvari iz izduvnog sustava. Cilj je smanjivanje emisije štetnih plinova i prašine u atmosferu.

DPF filter se čisti kako bi se spriječilo njegovo začepljivanje. To se događa zbog taloženja čestica u filteru tijekom korištenja vozila. Kada filter postane prenapunjen, vozilo će učitavati brže i početi gubiti snagu. Ako se ne obavi čišćenje, može doći do kvara motora.

Učestalost čišćenja DPF filtera ovisi o vrsti vozila, korištenju vozila i vrsti goriva koje se koristi. Preporučuje se redovito provjeravati stanje DPF filtera i čistiti ga ako je potrebno.

Čišćenje DPF filtera može se obaviti u specijaliziranom servisu ili korištenjem posebnih alata za čišćenje. Postoje razne metode čišćenja, uključujući čišćenje plinovima, spaljivanje na visokim temperaturama i mehaničko čišćenje.

U svakom slučaju, važno je da se DPF filter redovito čisti kako bi se spriječio kvar motora i održalo zdravlje okoliša. Ukoliko niste sigurni kada je potrebno čistiti vaš DPF filter, obratite se stručnom servisu za savjet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam možemo pomoći ?