Akcija 20% popusta na set kvačila s zamašnjakom Nazovite za više detalja i zakažite svoju uslugu danas!
Posted In: Savjeti za vozače

Pad temperature i loše vrijeme tijekom zimskih mjeseci znatno povećavaju broj kvarova na automobilima. Često zanemarujemo važnost pravilne pripreme svoga vozila za dolazak hladnijih dana. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vas držati podalje od skupih popravaka.

Akumulator automobila

Akumulator automobila treba zamijeniti svakih tri do pet godina, ali to treba provjeriti prije svake zimske sezone. Status akumulatora može se odrediti razinom tekućine označenom s vanjske strane. Ako je razina niska, dodajte destiliranu vodu. Ako vaš akumulator ne zahtijeva održavanje, pobrinite se da je potpuno napunjen. Ako otkrijete da nije potpuno napunjen, tada se vrlo lako može istrošiti.

U Auto power centru zimi najčešće zamjenjujemo akumulatore koji su s vremenom zbog neodržavanja postajali slabi, a hladno vrijeme ih je dokrajčilo.

Motorno ulje

Što ulje postaje hladnije, to se sve više zgušnjava. Kada se to dogodi, ulje ne uspijeva održati da motor nesmetano radi. Da biste izbjegli pregrijavanje motora svoga vozila, budite sigurni da motor sadrži ulje posebno napravljeno za rad u svim vremenskim uvjetima. Kad god mijenjate ulje, zamijenite i filtar za ulje kako biste osigurali da sistem ima maksimalnu količinu protoka.

Održavajte pravilan pritisak u gumama

Kako temperature padaju tijekom zime, tako se smanjuje i pritisak u gumama, smanjujući se na količinu koja uzrokuje brže trošenje guma. Istrošene gume ne uspijevaju reagirati na zimske ledene i mokre uvjete. Nemojte odlagati zamjenu novih guma zbog vlastite sigurnosti. U Auto power centru nudimo zamjenu svih vrsta guma po povoljnim cijenama.

Auto power centar_zimske gume

Držite metlice brisača u dobrom stanju

Brisači su istrošeni kada počnete primjećivati ​​mrlje koje se ne uspijevaju ukloniti s vjetrobranskog stakla. U pokušaju da produljite vijek trajanja metlice, pomoću sredstva za čišćenja stakla možete obrisati gumenu stranu. Nove metlice brisača trebalo bi kupiti najmanje jednom godišnje kako bi se omogućila što bolja vidljivost tijekom zimske vožnje.

Provjerite razinu tekućine u uređaju za pranje vjetrobranskog stakla

Vozilo je često najprljavije u zimskim mjesecima. Sol i blato koji pokrivaju cestu neprestano će ostajati i na vašem automobilu, zahtijevajući od vas više tekućine za pranje. Prije početka zime provjerite razinu tekućine da biste znali kada će je biti potrebno ponovno napuniti. Pripazite da ne napravite grešku ako napunite rezervoar vodom koja će se brzo zamrznuti u hladnijim uvjetima. Umjesto toga, uvijek koristite tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.

Auto power centar_zimski servis

Čistite vozilo dosljedno

Velika zabluda većine je izbjegavanje pranja automobila u zimskim danima. Često se misli kako pranje nije potrebno kada se vozilo tijekom noći ponovno zaprlja. Ljudi ne shvaćaju važan utjecaj rutinskog pranja, a to je da uklanjanjem prljavštine soli i blata svoj automobil čuvate od korozije i hrđe.

Držite rezervoar za gorivo napunjen

U zimskim mjesecima nužno je steći naviku da nikada ne dopustite da spremnik za gorivo bude napunjen manje od pola. Glavni razlog ove mjere predostrožnosti je sprječavanje smrzavanja plinovoda. Napunjen rezervoar također vam pruža veću sigurnost u slučaju da negdje zaglavite u hladnim uvjetima.

Pokretanje automobila zimi

Čest mit među vozačima je da morate unaprijed pokrenuti svoj automobil da biste “ugrijali motor” prije vožnje. Dakle, koliko dugo trebate zagrijavati automobil zimi? Odgovor je jednostavan – ne dugo. Motor će se zagrijavati brže dok ga vozite.

Ako imate pitanja u vezi zimskog održavanja svoga vozila, možete nas kontaktirati i porazgovarati s našim serviserima. Nazovite nas na 091 222 3492 ili nas posjetite na adresi Dugoselska ulica 102, Sesvetski Kraljevec. Također možete rezervirati slobodan termin putem on-line obrasca.

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam možemo pomoći ?