Akcija 20% popusta na set kvačila s zamašnjakom Nazovite za više detalja i zakažite svoju uslugu danas!
Posted In: Savjeti za vozače

Zimske gume nisu korisne samo na snijegu, već su se pokazale bolje od ljetnih guma u svim vremenskim uvjetima kad je temperatura niža od sedam stupnjeva. Zbog toga se preporučuju vozačima iz svih dijelova Hrvatske, a ne samo kontinentalnog dijela.

Na gume vašeg vozila jako utječu promjenjiva godišnja doba, pogotovo kada je vani jako hladno. Parkiranje u garaži preko noći može pomoći, ali mnogi nemaju pristup tome pa njihovi automobili ostaju vani tijekom najhladnijeg perioda. Ove zime zaštitite svoje gume s nekoliko jednostavnih savjeta.

Često provjeravajte tlak

Jako niske temperature uzrokuju pad tlaka u vašim gumama. Ovo je opasno jer može prouzrokovati neravnomjerno trošenje guma, što može dovesti do oštećenja koja će zahtijevati zamjenu. Također je veća vjerojatnost da će doći do ispuhivanja ako guma nije na pravoj razini tlaka. To je rizično prilikom vožnje, jer kada aktivirate kočnice, vaše vozilo se neće ponašati predvidivo kada gume imaju nizak tlak.

Ako primijetite da je tlak u gumama nizak, napunite ga što je prije moguće i izbjegavajte vožnju na nedovoljno napuhanim gumama.

Ispitajte gazni sloj

Svakako se preporuča kod servisera provjeriti istrošenost gaznog sloja guma jer istrošene gume uzrokuju da vaš automobil klizi po cesti. Ovo može biti vrlo opasno za vas i ostale vozače. Dok provjeravate dubinu, trebali biste detaljnije pogledati i trošenje gaznoga sloja oko gume. Primijetite li pretjerano trošenje u sredini, gume mogu biti previše napuhane, dok habanje po rubovima može značiti da vozite s niskim tlakom. Nove gume imaju dubinu gaznog sloja 8-10 milimetara. Kad se gume istroše na zakonom minimalnih 4 milimetra, morate ih obavezno zamijeniti novima.

Skladištenje zimskih guma

Kada je konačno došlo vrijeme da skinete zimske gume i zamijenite ih sa svojim cjelogodišnjim ili ljetnim gumama, postoji nekoliko jednostavnih načina kako osigurati da ostanu u izvrsnom stanju dok ih ne budete spremni koristiti sljedeće zime.

Uvijek budite sigurni da svoje gume čuvate u čistom, tamnom i suhom okruženju udaljenom od izravne sunčeve svjetlosti. Također ih treba držati podalje od vrućih mjesta. Pazite da ih držite na udaljenom mjestu gdje ne dodiruju masti ili ulja. Obično je garaža idealno mjesto, ali ako spremate gume vani, držite ih na uzdignutoj platformi zbog mogućeg doticaja s vodom. Gdje god je to moguće, umotajte ih u vodootporne navlake.

U Auto power centru opremljeni smo svim potrebnim strojevima za montažu, demontažu i balansiranje guma. Uz promjenu guma nudimo vam i skladištenje vansezonskih guma ili kotača. Možete nas kontaktirati na 091 222 3492 ili nas posjetite na adresi Dugoselska ulica 102, Sesvetski Kraljevec. Također možete rezervirati slobodan termin putem on-line obrasca.

Otvori chat
Pozdrav 👋
Kako Vam možemo pomoći ?